BACHOLERETTE’S RETREAT

line_black

DESIGNS KATE DWELL IN STYLE BACHOLERETTE'S RETREAT_1

The cream and taupe provides a soothing and neutral backdrop for accents like yellow and orange. We keep the budget in check by having wallpaper selectively on only 2 walls (behind the sofa and upstairs walkway). On the original floor plan, the dining wall is recessed. A built-in designed for storage while allowing a decorative mirror to be hung so it blended in seamlessly. All the furniture chosen (even the floor lamps) have slim legs for less visual weight because of the small space.

Upstairs master suite has to feel luxurious. We didn’t go with the study area proposed on the original floor plan, instead I designed a built-in shelves and storage, creating a waiting area for the boyfriend. The dressing area is extended beyond the built-in wardrobe by designing an island for her jewelry. The mirror wall in front of the dressing table opens up the space. The chair is in the walkway, it has to be. So I chose the Louis ghost chair because it’s transparent. In the end, we created a design that is highly functional; using every inch of the square footage.

What she wanted – She works overseas, wants to feel at home whenever she returns. She needs a guest room to accommodate her friend whenever they travel together. And a place that impresses her boyfriend when he pops by. When she’s alone, she wants to be able to relax and unwind.

DESIGNS KATE DWELL IN STYLE BACHOLERETTE'S RETREAT_2

DESIGNS KATE DWELL IN STYLE BEDROOM MAKEOVERS_3.jpg

DESIGNS KATE DWELL IN STYLE BEDROOM MAKEOVERS_4

Advertisements